במוקד העשייה
מתוך מחויבות לקידום חברה בריאה וצודקת בישראל, בחרנו בקרן גנדיר להתמקד בתחום הטיפול בטראומה מינית והשלכותיה. בחירה זו נובעת מההכרה בהיקף התופעה ובהשפעתה על כלל היבטי החיים של הנפגעות.ים, ועל החברה כולה.
בתוך כך, בחרנו להתמקד בחיזוק החוסן של צוותים המטפלים בנפגעות.ים מעל גיל 18 (רובם נפגעו בילדות) בשירות הציבורי ובמגזר השלישי בישראל. אנו מאמינים כי מטפלות.ים אלו ממלאים תפקיד חשוב בשמירת החוסן שלנו כחברה: הידיעה שיש מי שמוכנים להיות עדים ולהכיל את הבלתי ניתן להכלה, לטפל בפצעים ובפצועים.ות, היא ידיעה יקרה ומשאב חשוב עבור החברה כולה.
בשל העבודה האינטנסיבית והעומס הרגשי בתחום זה, נדרשת תמיכה מתמשכת במטפלים, שתאפשר להם להמשיך ולהעניק סיוע איכותי לאלו הזקוקים לכך, תוך שמירה על איזון בין האישי למקצועי וצמצום תופעות של שחיקה וטראומה משנית. לכן, הקרן משקיעה במהלכים שמטרתם שימור וחיזוק החוסן של מטפלות.ים, תוך שיתוף פעולה עם הגורמים הרלוונטיים במשרדי הממשלה ובמגזר השלישי.
לצד זאת פועלת הקרן לקידום מערכת בריאות מותאמת טראומה, במטרה לאפשר לכל אדם לממש את זכותו לקבל שירותי בריאות מיטביים, מתוך התחשבות בטראומה שברקע ובהשפעותיה על חייו, והבנה של צרכיו הייחודיים.
החיבור שלנו לתחום
את פעילות הקרן בתחום מובילה דריה יובל עזורי, חברת הנהלת הקרן.
דריה מספרת:
"החיבור שלי לתחום נובע מניסיוני המקצועי כעובדת סוציאלית קלינית בתחום בריאות הנפש, ומההבנה שפגיעות מיניות וטראומות מוקדמות ממלאות תפקיד מרכזי בהתפתחותם של קשיים נפשיים ותפקודיים נרחבים.
ההתמקדות בצוותים המטפלים נובעת מהרצון להשקיע משאבים באופן אפקטיבי ולייצר אדוות של השפעה. אני מאמינה שתמיכה במטפלים, שעובדים מתוך תחושת שליחות, ולא פעם מוכנים לשלם מחירים אישיים ומשפחתיים, תתרום ליכולתם להחזיק מעמד לאורך זמן בעבודה זו, ולתת טיפול יציב וטוב יותר למי שזקוקים לו".